FAQ / tutorials

Hoe bevestig ik saddlestrings aan de D-clips van mijn zadel?

Ten eerste, als je geen D-clips aan je zadel hebt (in de winkel op deze site te koop), kun je die gemakkelijk onder je concho bevestigen. Concho losdraaien, D-clip eraan en weer vastdraaien.

Het handigst is om vantevoren de saddlestring aan de D-clip te maken, en dat doe je zo:

string&Dclip

 

 

Hoe bevestig ik touwteugels of mecate aan slobberbars?

slobber-mecate

 

Kan er op mijn gekochte leder product een naam/logo gemaakt worden?

Een kant en klaar product is doorgaans niet met de hand te toolen. En meestal is het ook van het ‘verkeerde’ leer gemaakt, of al bewerkt met andere producten waardoor het niet meer met de hand te bewerken is. Om leder te toolen (bedrukken/stempelen, handsnijwerk) moet het gemaakt zijn van onbewerkt plantaardig gelooid leer. Het wordt natgemaakt en daarna worden de figuren ingesneden en/of geslagen.
Bij een kant en klaar product kan dit niet, dan doe je vaak meer kwaad dan goed.

Kan mijn gebruikte leerproduct ook een nieuw kleurtje of finish krijgen?

Renovatie van je gebruikte leerproduct is mogelijk. Een ander kleurtje, nieuwe finish.
Maar het resultaat is altijd afwachten, en bijna nooit wat je vooraf verwacht of zou willen. Dit heeft te maken met het type leer, het type verf of finish, en hoe die 2 samengaan. Het zijn gewoon teveel variabelen om vantevoren te weten hoe het eruit gaat zien.
De producten die ik gebruik zijn ook eigenlijk alleen om te gebruiken op naturel onbehandeld leer, en zelfs dan is het soms afwachten hoe het uitvalt.
Een oud/vervallen product is altijd beter of mooier te maken dan het op dat moment is, door goed schoonmaken, olieën en/of een nieuwe finish of coating, eventueel een ander kleurtje. Maar je kunt niets vooraf kiezen.